Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Izraela Avigdora Libermana

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić sastao se danas u Hrvatskom saboru s potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Države Izrael Avigdorom Libermanom s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima Hrvatske i Izraela te bliskoistočnom mirovnom procesu.

Bilateralni politički odnosi između Hrvatske i Izraela posljednjih su godina vrlo dobri i prijateljski, zajednička je ocjena Bebića i Libermana. Hrvatska u Izraelu vidi vrijednog partnera i prijatelja, što pokazuje i izvrsna suradnja na multilateralnom planu. "Smatram da naše države mogu napraviti još puno više na gospodarskom zbližavanju, a nadam se i produbljivanju suradnje na području znanosti i kulture", rekao je Bebić.

Liberman je Bebiću čestitao 20. obljetnicu neovisnosti Hrvatske te skori završetak pristupnih pregovora s Europskom unijom, izrazivši važnost Hrvatske kao dobrog i pouzdanog saveznika kao buduće članice Unije.

U pogledu izraelsko-palestinskog pitanja, Bebić je izrazio zabrinutost zbog zastoja u mirovnom procesu te izrazio nadu kako će se neposredni pregovori što skorije nastaviti, naglasivši kako trenutni nemiri u regiji ne bi trebali potisnuti mirovni proces u drugi plan. Ujedno je istaknuo kako će Hrvatska kao buduća članica nastaviti slijediti politiku Europske unije te da će u skladu sa svojim realnim mogućnostima dati svoj doprinos za mirno rješavanje izraelsko-palestinskog pitanja.
 

Author: Ured predsjednika Sabora