Predsjednik Sabora Josip Leko primio veleposlanika Kraljevine Danske Boa Erica Webera

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj Boa Erica Webera kojemu je zahvalio na osobnom angažmanu u izgradnji prijateljskih i partnerskih odnosa dviju država.

Predsjednik Sabora izrazio je Danskoj zahvalnost za političku i financijsku potporu te za prijenos iskustava u sklopu priprema Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji. Podržao je daljnju razmjenu posjeta na visokoj razini i susrete parlamentarnih tijela te je izrazio uvjerenje da će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju doći do porasta gospodarske suradnje.

Danski je veleposlanik bio suglasan s ocjenom o vrlo dobrim bilateralnim odnosima i gospodarskoj suradnji koja bi mogla biti intenzivnija. Istaknuo je da je Europska unija nastala kao projekt izgradnje mira od kojeg će velike koristi imati i Hrvatska, iako se složio s ocjenom predsjednika Sabora iz govora na obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta da treba biti oprezan, naročito s obzirom na ekonomsku krizu.

Prema najavama danskog veleposlanika glasovanje o ratifikaciji hrvatskoga pristupnog ugovora u danskom se parlamentu može očekivati u travnju ove godine. Veleposlanik je istodobno izrazio nadu da bi predsjednik Sabora mogao prisustvovati tom događaju.

Author: Ured predsjednika Sabora