Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio švicarskog veleposlanika Denisa Knobela

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je u nastupni posjet veleposlanika Švicarske Konfederacije u RH Denisa Knobela.

Tijekom susreta se razgovaralo o bilateralnim odnosima Hrvatske i Švicarske, produbljenju parlamentarne suradnje, završnoj fazi pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom te proširenju gospodarske suradnje.

Zahvalivši švicarskom veleposlaniku na svesrdnoj pomoći Hrvatskoj u razminiranju i obnovi infrastrukture, predsjednik Sabora izrazio je zadovoljstvo kontinuirano dobrim bilateralnim odnosima Hrvatske i Švicarske te želju za unapređenjem parlamentarnih i gospodarskih odnosa. U tom kontekstu se osvrnuo i na novi investicijski ciklus, koji je Vlada RH nedavno najavila, te pozvao Švicarsku da se kao investitor uključi u infrastrukturne projekte te projekte na području turizma.

Knobel je u kontekstu pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom pohvalio dinamiku zakonodavnih aktivnosti Hrvatskoga sabora u proteklom razdoblju, a osobito novi Zakon o pravima nacionalnih manjina. "Švicarska je oduvijek polagala veliku važnost pitanju suživota manjina, stoga smo svjesni napora koje je Hrvatska u tom pogledu učinila ovim Zakonom", istaknuo je Knobel.
 

Author: Ured predsjednika Sabora