Izrazi sućuti predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića povodom smrti Zvonimira Bartolića

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić uputio je izraze sućuti u povodu smrti bivšeg saborskog zastupnika u Županijskom domu (od 1993. do 1997. godine), predsjednika Matice hrvatske Čakovec i istaknutog znanstvenog te kulturnog djelatnika Zvonimira Bartolića:

„U ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora, kao i u svoje osobno ime upućujem izraze najiskrenije sućuti povodom smrti našeg uvaženog kolege, gospodina Zvonimira Bartolića.

Gospodina Bartolića ćemo se uvijek rado sjećati kao velikog domoljuba koji je u sklopu svog političkog i znanstvenog djelovanja predano tragao za istinom, te se ustrajno zauzimao za pravdu, poštenje i pravo na dostojan odnos prema svakom čovjeku oštro osuđujući svako nasilje nad njim. Energija, koju je do zadnjeg trena unosio u istraživački i priređivački rad, iznijela je na svjetlo dana brojna otkrića kojima je trajno zadužio i hrvatsku kulturu.

U tuzi zbog rastanka od dragog nam kolege Zvonimira Bartolića upućujemo mu riječi zahvale za njegov doprinos u stvaranju neovisne hrvatske države.“
 

Author: Ured predsjednika Sabora