Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko bio u Jastrebarskom na predstavljanju projekata koji će se financirati iz strukturnih fondova EU-a

Jastrebarsko - Više od 100 milijuna kuna vrijedne projekte odvodnje i vodoopskrbe, koje će grad Jastrebarsko financirati iz strukturnih fondova Europske unije (EU), predstavio je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel istaknuvši da je Jaska spremna za velike investicije.

Predstavljanju projekata prisustvovali su predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić, koji su Jastrebarskom i njegovim građanima čestitali na nizu uspješno provedenih razvojnih projekata u proteklom razdoblju, priopćeno je iz ureda gradonačelnika.

"Jaska je spremna za velike investicije i ponosan sam što će naš grad postati veliko gradilište kojim ćemo riješiti mnoge probleme. Jaska je europski grad budućnosti sretan sam što svakim novim danom i svakim novim projektom tu prestižnu titulu opravdavamo", rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel na predstavljanju projekata.

Predsjednik Sabora Josip Leko istaknuo je da je Jastrebarsko sretan grad jer su uspjeli spojiti mladost i znanje koje je istovremeno okrenuto prema Europi. "Vi ste europski grad budućnosti i vrlo dobro koristite svoju poziciju. Imate jasnu viziju a ona je vrijednost koja će vam pomoći u daljnjem razvoju", kazao je.

Ministar Zmajlović posebno je naglasio vrijednost projekta pročistača, odvodnje i vodoopskrbe vrijedan 100 milijuna kuna koji će riješiti problem gubitaka vode i uspostaviti nadzor vodoopskrbne mreže na području Jastrebarskog. Uz to, produžit će se vijek trajanja svih elemenata u sustavu te će za krajnje korisnike biti omogućena sigurna opskrba vodom. "Taj projekt rađen je s kvalitetnim timom ljudi, ne samo protekle tri, već deset godina. Učinkovito gospodarenje prirodnim resursima iznimno je važno i zato je na nama velika odgovornost, a sredstva EU fondova potiču nas da podižemo standard naših ljudi. Samo zajedničkim snagama možemo poboljšati kvalitetu života", naglasio je ministar Zmajlović, za čijeg je gradonačelničkog mandata Jastrebarsko i proglašeno jednim od europskih gradova budućnosti.

Kako je priopćeno iz ureda gradonačelnika, Grad Jastrebarsko iz europskih je fondova financirao i obnovu Žitnice i izradu projekta koji će omogućiti apliciranje i za sredstva za obnovu dvorca Erdoedy. Ovog vikenda otvara se i novoizgrađena obilaznica, kao jedan od najvećih infrastrukturnih projekata koji je, kako je istaknuto, zaslužan i što Jastrebarsko ponosno nosi laskavu titulu europskog grada budućnosti. (Hina)

Author: Ured predsjednika/Hina