Predsjednik Sabora Josip Leko čestitao Ramazanski bajram

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko uputio je čestitku u povodu Ramazanskog bajrama predsjedniku Mešihata Islamske zajednice Azizu ef. Hasanoviću i svim islamskim vjernicima u Republici Hrvatskoj. U čestitci stoji:

Poštovani gospodine, na kraju svetoga islamskog mjeseca posta i odricanja želim Vama osobno i svim muslimanima u Republici Hrvatskoj u svoje ime i uime zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora čestitati Ramazanski bajram, uz želju da ga proslavite u radosti, zdravlju i blagostanju.

Slobodu ispovijedanja islamske vjere Hrvatski sabor priznao je još 1916. godine, a muslimani su ravnopravan i neizostavan dio hrvatskoga društva koje su obogatili svojim djelovanjem u svim područjima života. Posebno sam sretan što od ove godine islamski vjernici svoj veliki blagdan proslavljaju i u nedavno otvorenom Islamskom centru u Rijeci i jednoj od najljepših džamija u Europi.

Neka integriranost Islamske zajednice u hrvatsko društvo i uzajamno poštovanje i sklad koji gradimo bude putokaz i za ostale europske zemlje. Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Author: Ured predsjednika Sabora