Leko primio veleposlanika Irske Harringtona

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je u nastupni posjet veleposlanika Irske u Republici Hrvatskoj Timothyja Harringtona. 

Leko je izrazio zadovoljstvo zbog otvorenja veleposlanstva Irske u Zagrebu te je Harringtonu zaželio dobrodošlicu i uspješan rad. Zahvalio je na potpori Irske u procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, ocijenivši da se tijekom irskoga predsjedništva dogodio svojevrsni prijelomni trenutak na hrvatskome putu u EU. Zauzeo se za jaču suradnju parlamenata, osobito u europskim poslovima i gospodarstvu. 

Harrington je rekao kako je počašćen time što je prvi stalni irski veleposlanik u Hrvatskoj. Ocijenio je da dvije zemlje imaju mnogo sličnosti – od broja stanovništva, površine, pomorske orijentacije do kulture i povijesti. Kao prioritete istaknuo je jačanje gospodarske suradnje, suradnje Hrvatske i Irske u Europskoj uniji te suradnju hrvatskih i irskih građana. 

Ocijenjeno je da hrvatski i irski parlament mogu ojačati suradnju u odborima za europske poslove i međuparlamentarnim skupinama prijateljstva. 
 

Author: Ured predsjednika Sabora