Predsjednik Sabora sastao se s predsjednikom francuske Nacionalne skupštine Bernardom Accoyerom

Pariz - Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić sastao se u Parizu s predsjednikom francuske Nacionalne skupštine Bernardom Accoyerom s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, parlamentarnoj suradnji i dovršetku pristupnih pregovora RH s EU.

"Parlamentarni odnosi su vrlo bitni i zadovoljni smo dinamikom razvoja naših bilateralnih odnosa", rekao je Accoyer po dolasku saborskog izaslanstva u Nacionalnu skupštinu.

Predsjednik Sabora izvijestio je Accoyera o statusu pristupnih pregovora s EU te poduzetim mjerama pregovaračkog tima i zakonodavnim aktivnostima Hrvatskog sabora za dovršetak pregovora u lipnju. "Na dobrom smo putu da ispunimo sva mjerila i da pregovore zaključimo u planiranom roku. Na području Poglavlja 23 o pravosuđu i temeljnim pravima Hrvatska je postavila primjeren zakonodavni okvir koji se primjenjuje i koji već daje praktične i vidljive rezultate", rekao je Bebić zahvalivši na kontinuiranoj podršci Francuske na hrvatskom putu u članstvo u EU.

"Još jedanput želim potvrditi da RH može računati na potporu Francuske te da su hrvatski dužnosnici uvijek dobrodošli u Francuskoj", rekao je Accoyer poželjevši Hrvatskoj što skoriji dovršetak pregovora.

Saborsko izaslanstvo susrest će se u poslijepodnevnim satima u hrvatskom veleposlanstvu s predstavnicima hrvatske zajednice u Parizu čime će završiti svoj radni posjet Francuskoj.

Author: Ured predsjednika Sabora/Hina