Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić uputio čestitku povodom Međunarodnog praznika rada

Zagreb – Povodom predstojećeg Međunarodnog praznika rada, koji se obilježava 1. svibnja, predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić uputio je građanima Republike Hrvatske poruku sljedećeg sadržaja:

"Međunarodni praznik rada, koji se u Hrvatskoj slavi više od stoljeća, ove je godine u znaku cijelog niza negativnih posljedica gospodarske krize. U Hrvatskoj je veliki broj građana ostao bez posla, ne prima plaću, sve teže podmiruje troškove svakodnevice. 

Ekonomski oporavak, koji će ponovno pokrenuti zapošljavanje, a hrvatske tvrtke učiniti konkurentnima na međunarodnom, prije svega europskom tržištu zahtijevaju, nažalost, daljnja odricanja te još i više solidarnost svih društvenih čimbenika.

Kao najviše predstavničko tijelo građana, čije interese i prava štiti i zastupa, Hrvatski je sabor spreman dati vlastiti aktivan doprinos stvaranju zakonskih uvjeta koji će ojačati hrvatsko gospodarstvo u cjelini, unaprijediti socijalnu sigurnost građana i pripomoći razvoju društva u skladu s temeljnim odredbama hrvatskog Ustava.

Svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitam 1. svibnja, Međunarodni praznik rada!"
 

Author: Ured predsjednika Sabora