Predsjednik Hrvatskoga sabora Reiner primio veleposlanika Latvije Imantsa Liegisa

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u oproštajni posjet veleposlanika Latvije Imantsa Liegisa.

- Bilateralni odnosi dviju zemalja vrlo su dobri te očekujemo isti kontinuitet i u budućnosti, uvodno je istaknuo predsjednik Sabora Željko Reiner. Surađujemo na mnogim područjima, a partnerstvo ostvarujemo i u sklopu inicijative Baltik - Jadran - Crno more koja doprinosi razvoju srednjoeuropske, ne samo političke nego i gospodarske suradnje, dodao je Reiner.

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o aktualnoj migrantskoj krizi i njezinim posljedicama za zemlje na izbjegličkoj ruti. Uz humanitarne vidove krize, bilo je riječi i o sigurnosnim pitanjima. Razgovaralo se i o zajedničkoj europskoj politici, posebice u kontekstu budućega proširenja Unije, pri čemu je predsjednik Sabora Reiner istaknuo važnost stabilnosti zemalja koje okružuju Hrvatsku.

- Bilo mi je zadovoljstvo biti veleposlanikom u Hrvatskoj, istaknuo je veleposlanik Liegis. Mnogo je tema od obostranoga interesa, a posebice bih izdvojio važnost suradnje u sklopu NATO saveza, dodao je veleposlanik. U nastavku se još razgovaralo o važnosti promocije trgovinskih i ekonomskih aktivnosti između poslovnih zajednica Latvije i Hrvatske. 

Author: Služba za medije