Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić se susreo u Dohi s emirom Al-Tanijem

Doha - Katar je zainteresiran za razvijanje svih odnosa s Hrvatskom i smatra da bi hrvatsko poslovanje u regiji olakšalo otvaranje hrvatskog veleposlanstva u nekoj od zemalja Perzijskog zaljeva, o čemu Hrvatska ionako ozbiljno razmišlja, izjavio je u utorak u Dohi predsjednik Sabora Luka Bebić nakon sastanka s katarskim emirom. 

Bebić je posljednjeg dana svog službenog boravka u Kataru jedan sat na zatvorenom sastanku razgovarao s katarskim suverenom Hamadom Bin Kalifom Al-Tanijem. "Katar je zainteresiran za sudjelovanje u nekim projektima u Hrvatskoj, a zainteresirani su i za daljni razvoj turističke suradnje", rekao je nakon sastanka predsjednik Sabora hrvatskim novinarima. Otvaranje hrvatskog veleposlanstva u jednoj od zemalja Perzijskog zaljeva, prenio je Bebić riječi katarskog emira, bitno bi olakšalo poslovanje između Hrvatske i cijele regije. Hrvatska vlada, rekao je Bebić, zbog financijske situacije razmatra zatvaranje nekih od postojećih veleposlanstava u svijetu, ali istodobno zbog sve veće poslovne suradnje ozbiljno razmišlja o otvaranju hrvatskog diplomatskog predstavništva u jednoj od zemalja Perzijskog zaljeva. "Nema razloga da veleposlanstvo ne bude otvoreno u Dohi, pošto se ovdje odvija najviše poslova", kazao je Luka Bebić. 

Katarski emir, prenio je Bebić, izrazio je veliko zadovoljstvo radom splitske tvrtke "Konstruktor". Ta tvrtka ove bi godine trebala završiti izgradnju velikog gradskog raskrižja u Dohi. "Konstruktor će i dalje dobivati poslove u Kataru i to bez natječaja, jer su dosadašnje reference dovoljne", rekao je Bebić, dodavši da mu je to na sastanku kazao sam emir.

Na sastanku s Al-Tanijem bilo je riječi i o projektu "Hrvatski san", velikom turističko-rekreativno-zabavnom kompleksu koji bi se trebao graditi u blizini Dubrovnika.

"Jako sam zadovoljan cijelim posjetom Kataru, koji je bio na najvišoj državnoj razini i otvorio je mogućnosti hrvatskim tvrtkama za daljnju suradnju", kazao je predsjednik Sabora, koji je sastankom s emirom Al-Tanijem završio svoj višednevni službeni posjet Državi Katar.
 

Author: Ured predsjednika Sabora