Predsjednik Sabora sastao se s izaslanstvom Odbora za mandate i imunitet Zastupničkoga doma češkoga parlamenta

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner sastao se s izaslanstvom Odbora za mandate i imunitet Zastupničkog doma Parlamenta Češke Republike koje je predvodila predsjednica toga Odbora Miroslava Nemcova.

Tijekom razgovora izraženo je obostrano zadovoljstvo dobrim i prijateljskim političkim odnosima dviju zemalja bez otvorenih bilateralnih pitanja. - Očekujem da će u mandatu ove hrvatske Vlade i Hrvatskoga sabora doći do daljeg jačanja suradnje Hrvatske i Češke, posebice na području gospodarstva, kazao je akademik Reiner. Pozdravio je odluku o održavanju sastanaka Višegradske skupine u proširenome formatu kojim je obuhvaćena i Hrvatska.

- Potrebno je intenzivirati suradnju država unutar srednje Europe što Češka, u okvirima svog predsjedanja Višegradskom skupinom potiče, kazala je zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Češke Republike Miroslava Nemcova te istaknula kako su brojni češki poduzetnici zainteresirani za poslovanje s hrvatskim tvrtkama.

Na sastanku je nazočila predsjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva Margareta Mađerić i potpredsjednik Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu i nezavisni zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek koji su češke zastupnike pobliže upoznali s radom Hrvatskoga sabora i Mandatno-imunitetnoga povjerenstva.

Author: Ured predsjednika Sabora