Predsjednik Hrvatskoga sabora primio finskoga veleposlanika Rajakangasa

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner sastao se u utorak s veleposlanikom Republike Finske u Hrvatskoj Timoom Rajakangasom.

Na sastanku se razgovaralo o različitim temama koje su zajedničke Hrvatskoj i Finskoj poput zaštite okoliša, energetike, migracija, borbe protiv terorizma i jačanja gospodarstva.
- Finski primjer ulaganja značajnih financijskih sredstva u istraživanje i razvoj te uspješno povezivanje gospodarstva sa znanošću i novim tehnologijama zasigurno je pozitivan primjer podizanja konkurentnosti gospodarstva kojemu i Hrvatska teži, kazao je akademik Reiner izrazivši uvjerenje da postoji potencijal za unaprjeđenje gospodarske suradnje Hrvatske i Finske.

Veleposlanik Rajakangas kazao je kako bez obzira na geografsku udaljenost postoje brojne sličnosti između Finske i Hrvatske kao i velike mogućnosti za buduću gospodarsku suradnju.

- Posebno mi je zadovoljstvo što mogu ustvrditi da su Finska i Hrvatska do sada ostvarile partnerski odnos na sedamnaest twinning programa. Vjerujem da će naše dvije zemlje ovu dobru praksu nastaviti i u budućnosti, istaknuo je veleposlanik Rajakangas.

Author: Ured predsjednika Sabora