Predsjednik Sabora Reiner primio izaslanstvo Parlamenta Republike Indonezije

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je danas izaslanstvo Parlamenta Republike Indonezije koje boravi u službenome posjetu Republici Hrvatskoj. Predvodio ga je potpredsjednik Odbora za obranu, vanjske poslove i informiranje Asril Hamzah Tanjug.

U razgovoru je bilo riječi o gospodarskoj i trgovinskoj suradnji, posebice o mogućnostima produbljivanja suradnje na području obrambene industrije, potencijalima luke Rijeka i luke Ploče kao potencijalnih ulaznih točki Indonezije prema europskomu tržištu, te o jačanju suradnje na području kulture i obrazovanja.

- Obrambena industrija u Hrvatskoj bilježi rast i visoku razinu inovativnosti proizvoda. Vojna oprema koju proizvode hrvatske tvrtke konkurentna je i prepoznata na svjetskome tržištu, kazao je tom prigodom akademik Reiner te dodao kako vjeruje da postoji prostor za suradnju upravo u tome sektoru.

Na sastanku su sudjelovali i predsjednik Odbora za vanjsku politiku Davorin Mlakar, predsjednik Odbora za ratne veterane Miodrag Demo, potpredsjednik Odbora za obranu Josip Đakić te saborski zastupnici Željko Dilber i Stevo Culej.

Author: Ured predsjednika Sabora