Reiner primio u oproštajni posjet veleposlanika Crne Gore Igora Građevića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner u srijedu, 18. svibnja 2016. godine u Hrvatskome saboru primio je u oproštajni posjet Igora Građevića, veleposlanika Republike Crne Gore u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskoga sabora i veleposlanik Republike Crne Gore u Republici Hrvatskoj složili su se da su gospodarski odnosi dviju zemalja dobri, ali postoji velik potencijal da se bolje razviju.

Predsjednik Hrvatskoga sabora izrazio je zadovoljstvo zbog skoroga potpisivanja Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u. Hrvatska je davala snažnu potporu atlantskoj integraciji Crne Gore te vjeruje kako će Hrvatski sabor biti među prvim parlamentima koji će ratificirati Pristupni protokol. Put Crne Gore prema NATO-u pozitivna je priča i pravi smjerokaz ostalim državama u susjedstvu kako se doprinosi stabilnosti ovoga prostora. Hrvatska pozdravlja napredak Crne Gore u pristupnim pregovorima ostvaren u procesu integracije u Europsku uniju.

Reiner i Građević zaključili su da je Jadransko-jonska autocesta važan infrastrukturni projekt koji bi trebao prolaziti i kroz dvije zemlje. Ovom prometnicom povezale bi se luke duž jadranske obale i paneuropski koridori te i na tom planu ostaje prostor za  produbljivanje suradnje.

Author: Ured predsjednika Sabora