Reiner primio izaslanstvo Općine Cetingrad i Udruge Cetin – 1527.

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner u ponedjeljak, 9. svibnja 2016. primio je u Hrvatskome saboru  izaslanstvo Općine Cetingrad i Udruge Cetin – 1527., u povodu obilježavanja i proslave 490. obljetnice Hrvatskoga državnog sabora održanoga na Cetinu 1527. godine. 

Predstavnici izaslanstva Općine Cetingrad i Udruge Cetin – 1527. izrazili su želju da u obilježavanju i proslavi 490. obljetnice Hrvatskoga državnog sabora održanoga na Cetinu 1527. godine ključnu ulogu ima Hrvatski sabor na čelu s predsjednikom Sabora, te da predsjednik Hrvatskoga sabora bude pokrovitelj manifestacije.

Izaslanstvo predvođeno ministrom branitelja Tomom Medvedom smatra i nada se da će u skoroj budućnosti, nakon velike obnove, razvalina Cetina vratiti staru slavu djedovine te da će započeti istinski razvoj i sjaj ovoga dijela Hrvatske.

Predsjednik Hrvatskoga sabora zaključio je da su planovi za ovu manifestaciju doista  ambiciozni i hvalevrijedni, a glavna je bit osmišljavanje i realizacija znanstvenih, kulturnih i drugih djelatnosti koje će pridonijeti tomu da se slavna hrvatska povijest ne zaboravi. Obnavljanje tvrđave Cetin te brojni povjesničari i arheolozi uz žitelje koji ovo silno podupiru jamstvo su da će ovaj projekt sasvim sigurno i uspjeti.

Author: Ured predsjednika Sabora