Reiner primio u oproštajni posjet veleposlanika Japana Keijija Idea

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner 5. svibnja 2016. godine u Hrvatskome saboru primio je u oproštajni posjet Keijija Idea, veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskoga sabora i veleposlanik Japana prigodom veleposlanikova oproštajnoga posjeta potvrdili su dobre odnose dviju zemalja i ogroman trud koji je utrošen u radu na unaprjeđenju bilateralnih odnosa Japana i Hrvatske. Obostrano je iskazan interes za poboljšanjem gospodarske suradnje, povećanjem uzajamnih ulaganja te češćim susretima na najvišoj razini, posebice radi povezivanja gospodarskih komora.

Reiner je istaknuo osobni doprinos i velik veleposlanikov angažman u podizanju bilateralnih odnosa na višu razinu. Posebno je pohvalio njegov interes da se Hrvatskoj približi i predstavi japanska kultura.

Keiji Ide istaknuo je potrebu nastavka suradnje parlamentarnih skupina prijateljstva te kao jedan od primjera dobre suradnje naveo suradnju u području turizma i kulture. Složili su se da Hrvatska ima puno toga ponuditi Japanu, kao i Japan Hrvatskoj, a bilo je riječi i o konkretnim investicijskim projektima japanskih tvrtki u Hrvatskoj iz područja energetike, električnih uređaja te automobilske industrije. Predsjednik Sabora izjavio je kako će i nakon odlaska veleposlanika Keijija Idea ostati snažan zagovornik unaprjeđenja suradnje dviju zemalja.

Author: Ured predsjednika Sabora