Predsjednik Sabora uputio izraze sućuti predsjednicima obaju domova francuskoga parlamenta u povodu terorističkoga napada u Nici

Zagreb - U povodu terorističkoga napada u Nici predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner uputio je izraze sućuti predsjedniku Senata Gérardu Larcheru i predsjedniku Narodne skupštine Republike Francuske Claudeu Bartoloneu.

„Poštovani gospodine predsjedniče, u ovom posebno teškom trenutku za Vašu zemlju, uime svih zastupnika Hrvatskoga sabora i svoje ime izražavam duboku sućut Vama, francuskomu narodu, a posebno obiteljima i prijateljima žrtava terorističkoga napada u Nici. Taj bezumni divljački čin u kojem su živote izgubili brojni nevini ljudi, a brojni su i ozlijeđeni ne može se opravdati nikakvom vjerom ni ideologijom i zaslužuje najoštriju osudu.

Ozlijeđenima želim brz oporavak, a obiteljima i prijateljima žrtava snagu u ovim teškim trenutcima koji su im se, nažalost, dogodili.

Svijet se mora još jače ujediniti u zajedničkoj borbi protiv ovakvih okrutnih terorističkih aktivnosti. Upućujem Vam izraze duboka suosjećanja."

Author: Ured predsjednika Sabora