Predsjednik Sabora Reiner s državnim vrhom sudjelovao na obilježavanju obljetnice "Oluje" u Kninu

Knin - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner sudjelovao je, uz predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović, predsjednika "tehničke" Vlade Tihomira Oreškovića i više ministara, na središnjoj svečanosti u prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 21. obljetnice vojnoredarstvene operacije ''Oluja'' u Kninu.

Nakon ceremonije podizanja državne zastave na kninskoj tvrđavi, čitanja imena poginulih i nestalih u VRO ''Oluja'', minute šutnje te preleta borbenih zrakoplova i programa aktrobatske skupine ''Krila Oluje'', akademik Reiner je s ostalim najvišim državnim dužnosnicima sudjelovao u svečanom mimohodu od kninske tvrđave do spomenika hrvatske pobjede "Oluja 95".

Kod spomenika predsjednica Republike Hrvatske, predsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik "tehničke" Vlade položili su zajednički vijenac. Zajedničku molitvu predvodio je vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan, te je simbolično pušten 21 golub. Poslije obraćanja predstavnika branitelja i predsjednice Republike Hrvatske, akademik Reiner je s ostalim najvišim dužnosnicima sudjelovao na svetoj misi za domovinu u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, a nakon toga obišao je štandove braniteljskih zadruga i zadržao se u razgovoru s mnogim braniteljima koji su ga zaustavljali i htjeli s njime razgovarati kao svojim suborcem, dragovoljcem Domovinskoga rata.

Author: Ured predsjednika Sabora