Reiner u ludbreškome svetištu Predragocjene Krvi Kristove

Ludbreg - Danas su uz više desetaka tisuća vjernika iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva bili predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner, tehnički premijer Tihomir Orešković, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković te brojni drugi uglednici u ludbreškome svetištu Predragocjene Krvi Kristove.

Središnje misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić koji je u propovijedi istaknuo da je Kristova Krv, koja se posebno slavi u Ludbregu, znak velike Božje ljubavi. Podsjetio je i na prolivenu krv branitelja za slobodu hrvatskoga naroda.
Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Reiner rekao je za medije da mu je današnje hodočašće jedno od brojnih dolazaka u Ludbreg na Dane ludbreške Svete nedjelje.

U svom je govoru poručio:

- Svetište Predagocjene Krvi Kristove i Hrvatski sabor vežu čvrste višestoljetne i posebne veze. Moj je dolazak ovdje stoga potaknut osjećajem moralne obveze prema davnom zavjetu Hrvatskoga sabora, ali još i više ljudskom potrebom da se zajedno sa svima vama ovdje prisutnima pomolim za dobro, za sreću, mir i zdravlje svih građana Hrvatske.

Vjerska manifestacija i današnje središnje misno slavlje spomen su na događaj iz 1411. kada je za vrijeme mise u kapelici dvorca Bathhany došlo do čudesne pretvorbe misnog vina u Presvetu Krv Kristovu.

Author: Ured predsjednika Sabora