Predsjednica Odbora za europske poslove Jelena Miloš primila veleposlanika Španjolske Juana Gonzáleza-Barbu

Zagreb – Prvi susret novoizabrane predsjednice saborskog Odbora za europske poslove Jelene Miloš (Možemo!) s veleposlanikom Kraljevine Španjolske u RH Juanom Gonzálezom-Barbom organiziran je s ciljem upoznavanja i razmjene mišljenja o europskim temama.

Miloš je upoznala španjolskog veleposlanika s prioritetima saborskog Odbora za europske poslove u 11. sazivu Hrvatskoga sabora. –Smatramo da su europski poslovi izuzetno važni, stoga ću svoj mandat u Odboru posvetiti pitanjima zelene tranzicije i socijalnih politika, politici proširenja Unije i kohezijskoj politici, najavila je Miloš te dodala kako će s obzirom na slab odziv hrvatskih građana na europskih izborima biti potrebno raditi na promicanju i osvješćivanju važnosti Europske unije i europskih politika.

González-Barba se osvrnuo na uspješnu suradnju s Odborom za europske poslove u prethodnom sazivu te je predložio realizaciju ranije planiranog posjeta španjolskog parlamentarnog izaslanstva Saboru, koji je zbog prijevremenih španjolskih izbora u srpnju prošle godine otkazan. Prihvativši prijedlog da se posjet realizira u idućih dvanaest mjeseci, Miloš je iskazala interes za razmjenu iskustava sa španjolskim kolegama o zajedničkim izazovima i temama poput fokusa na turizam i uslužne djelatnosti, tržišta rada i radničkih sindikata.