Pred predsjednikom Sabora Jandrokovićem prisegnula novoizabrana potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva Jalšovečki

Zagreb – Pred predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem prisegnula je novoizabrana potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva iz reda sudaca Gordana Jalšovečki.

Na svečanosti polaganja prisege predsjednik Jandroković istaknuo je bitnu ulogu Državnog izbornog povjerenstva, kao stalnog i neovisnog državnog tijela, u promicanju demokracije i njezinih vrijednosti u Republici Hrvatskoj. Pritom je naglasio stručnost i iskustvo njegovih članova pri obavljanju niza poslova u skladu sa Zakonom o Državnom izbornom povjerenstvu te zakonima u svezi provedbe izbora, kao i državnog, lokalnog i savjetodavnog referenduma. Izrazio je uvjerenje da će novoizabrana potpredsjednica Jalšovečki svojom stručnošću i pravnim iskustvom dodatno doprinijeti punom ostvarenju ovlasti i obveza Državnog izbornog povjerenstva. 

Potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva Gordana Jalšovečki prisegnula je svojom čašću da će u obavljanju svojih dužnosti poštivati Ustav i zakone Republike Hrvatske te dužnosti obavljati savjesno i nepristrano. 

Svečanoj prisezi u Hrvatskom saboru nazočili su predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske Radovan Dobronić, ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan, predsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatskoga sabora Ivan Malenica, predsjednik Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove Hrvatskoga sabora Pero Ćosić te potpredsjednici i članovi Državnog izbornog povjerenstva.