Predsjednik Sabora Jandroković nazočio svečanoj proslavi 100. obljetnice Vaterpolskog kluba „Jug Adriatic osiguranje"

Dubrovnik – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković nazočio je svečanoj proslavi 100. obljetnice Vaterpolskog kluba „Jug Adriatic osiguranje".

U uvodnom govoru predsjednik Jandroković čestitao je svim članovima i vodstvu Vaterpolskog kluba „Jug Adriatic osiguranje“ na stogodišnjici postojanja.

Istaknuo je kako su uz "Jug" odrastale mnoge generacije, prateći uspjehe njegovih vaterpolista te se s radošću i danas sjećaju brojnih klupskih trofeja te europskih, svjetskih i olimpijska odličja dubrovačkih vaterpolista.

"Jugaši" su svoje sportske vrhunce dosegli zahvaljujući predanim treninzima, odricanju i sportskoj discipliniranosti, kazao je predsjednik Sabora. Pritom je posebno naglasio dodatnu prednost bavljenja sportom jer tako stečene radne navike nerijetko omogućuju velike životne i profesionalne uspjehe i izvan sporta.

Uz sport, turističke i prirodne ljepote Hrvatske, izuzetno je važno nastaviti čuvati vrijednosti na kojima smo izgradili našu zemlju, a u koje su sebe ugradili i mnogi Dubrovčani, istaknuo je predsjednik Sabora.

Na kraju obraćanja, predsjednik Jandroković izrazio je uvjerenje da će Vaterpolski klub „Jug“ nastaviti postizati iznimne sportske  uspjehe i u budućnosti, na radost svih poklonika vaterpola u Dubrovniku i Hrvatskoj.