Sućut predsjednika Hrvatskog sabora Jandrokovića u povodi smrti redatelja i scenarista Lukasa Nole

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji Nola u povodu smrti redatelja i scenarista Lukasa Nole, u kojima stoji:
 
„Poštovana obitelji Nola,

s velikom tugom i žaljenjem primio sam vijest o odlasku gospodina Lukasa Nole, istaknutog hrvatskog redatelja i scenarista.

U ovom tužnom trenutku, prisjećamo se njegovog umjetničkog i stvaralačkog puta obilježenog autorskim tekstovima koji su rezultirali popularnim i cijenjenim filmovima i kazališnim predstavama. Potvrđuju to brojne nagrade hrvatskoga glumišta poput državne nagrade Vladimir Nazor, Zlatne arene, Oktavijan i Zlatnog dukata za životno djelo, kao i odlikovanje Redom hrvatskog pletera za osobit doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske. Svoj doprinos dao je i kao član Kulturnog vijeća za film i kinematografiju.

Unatoč dugoj i teškoj bolesti, zadržao je visoke profesionalne standarde i ostao predan svom poslu i publici koja ga je voljela i čija je djela rado gledala. Preranim odlaskom gospodina Lukasa Nole, opraštamo se od jednog od najboljih redatelja svoje generacije nakon kojeg će ostati praznina na hrvatskoj kulturnoj sceni.

Molim Vas, da u ime Hrvatskoga sabora i moje osobno, primite izraze iskrene sućuti i dubokog suosjećanja.“.