Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se s predstavnicima Europskog parlamenta mladih

Pariz - Na marginama sastanka COSAC-a predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković sastao se u Parizu s predstavnicima Europskog parlamenta mladih iz Francuske. Mlade je zanimao izborni sustav u Hrvatskoj te koje su sličnosti s francuskim izbornim sustavom. 

- Posebno mi je drago razgovarati s mladima koji su organizirani u vrlo kvalitetnu organizaciju koja ima podružnice diljem Europe pa tako i u Hrvatskoj. Mislim da su mladi naša budućnost te da se moraju aktivnije uključiti u politiku, rekao je Hajduković te naglasio da i sama Konferencija o budućnosti Europe daje velike prilike mladima i njihovom sudjelovanju u političkim procesima.

Hajduković je rekao i da bi se na sustavan i kvalitetan način, u školski sustav trebalo implementirati obrazovanje koje će poticati razvoj političke pismenosti mladih. Ovakvom bi obrazovanju glavni cilj trebao biti promoviranje demokratske političke kulture i pismenosti.

Predstavnici Europskog parlamenta mladih iz Francuske upoznali su Hajdukovića s radom svoje organizacije rekavši da su oni mreža neovisnih organizacija mladih diljem 40 zemalja Europe te su jedna od najboljih platformi pomoću koje mladi Europljani mogu sudjelovati u političkoj raspravi, susresti se s novim kulturama i razmjenjivati ideje s drugim mladima iz cijele Europe.