Franko Vidović primio članove klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“

Zagreb – Predsjednik Odbora za obranu Franko Vidović održao je u utorak sastanak s članovima klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“.

Predsjednik Odbora Vidović istaknuo je kako izrazito cijeni rad klape „Sveti Juraj“ kao jedne od najboljih uzdanica Oružanih snaga Republike Hrvatske. – Svojim višeglasnim pjevanjem, u svečanim bijelim odorama, na najbolji mogući način predstavljate Hrvatsku vojsku u domovini i izvan nje, kazao je.

Voditelj klape Marko Bralić rekao je da je klapa, koja djeluje u sklopu orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske, prvenstveno angažirana u brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija, kulturnih manifestacija, Katoličke crkve te braniteljskih udruga. Govoreći o počecima klape Bralić je podsjetio na njihov prvi zajednički javni nastup koji je bio na međunarodnom vojnom hodočašću u Lourdesu. – Izazvali smo oduševljenje svojim glazbenim nastupom i pojavom u svečanim bijelim odorama, postali smo svojevrsna atrakcija te smo u tom sastavu nastavili djelovati u sastavu Hrvatske vojske pridonoseći njezinom ugledu, ističe Bralić. Naglasio je također kako su usprkos suradnji s poznatim glazbenicima na hrvatskoj sceni prije svega djelatni pripadnici Hrvatske vojske i kao takvi podliježu vojnim pravilima.

Tijekom razgovora bilo je riječi o primanju novih članova u klapu koji prolaze javni natječaj i audiciju, a kada budu primljeni odlaze na vojnu obuku. Osvrnuli su se i na više od dvadeset godina djelovanja klape tijekom kojih su imali stotine javnih nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu.