Sućut predsjednika Hrvatskog sabora Jandrokovića u povodu smrti gospodina Petra Nadoveze

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti u povodu smrti gospodina Petra Nadoveze u kojem stoji:

"Poštovana obitelji Nadoveza, s tugom i žaljenjem sam primio vijest o odlasku gospodina Petra Nadoveze. U ovim teškim trenucima primite iskrenu sućut, uime zastupnica i zastupnika u Hrvatskome saboru i u osobno ime.

Od prvih nogometnih koraka u rodnom Šibeniku do brojnih velikih igračkih i trenerskih rezultata u splitskom Hajduku, sportski trag Petra Nadoveze uistinu je neizbrisiv. Bio je dijelom generacije koja je u Split, među ostalim, donijela i naslov prvaka i dva kupa bivše države, uključujući i onaj prvi u povijesti Hajduka. Gotovo 300 golova u 460 utakmica za splitski klub i nadimak "Splitski Pele" svjedoče o rijetkoj nogometnoj vještini i veličini njegove ostavštine.

Pero Nadoveza bio je i ostat će istinska nogometna legenda, a njegovi igrački i trenerski rezultati nadahnuće mnogima. Sportsku i nogometnu Hrvatsku danas je napustilo još jedno iznimno ime.

Poštovana obitelji, još jednom izražavam Vam duboko poštovanje i izraze iskrene sućuti."