Frano Matušić i Marija Pejčinović Burić primili podtajnika za Europu pri Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Danske Kima Jørgensena

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Frano Matušić i članica Odbora za europske integracije Marija Pejčinović Burić primili su u posjet podtajnika za Europu pri Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Danske Kima Jørgensena.

Uvodno je obostrano naglašeno da su odnosi dviju zemalja dobri i bez otvorenih pitanja. Sugovornici su se složili da ima dosta prostora za intenziviranje suradnje posebno na gospodarskom planu. Središnja tema razgovora bila je završna faza hrvatskih pristupnih pregovora. Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Frano Matušić zahvalio je na dosadašnjoj potpori Danske izrazivši pritom nadu da će se ona nastaviti u idućem razdoblju. Govoreći o vremenskom okviru za zaključenje pregovora Frano Matušić izrazio je uvjerenje da će Hrvatska uspjeti zatvoriti pregovore do kraja lipnja ove godine. U poglavlju 23 Pravosuđe i temeljna prava napravljeno je mnogo, dodao je, donesena je zakonska regulativa, a intenzivno se radi i na implementiranju zakonskih odredbi. 

Vidljiv je značajan napredak Hrvatske, rekao je podtajnik za Europu pri Ministarstvu vanjskih poslova Danske Kim Jørgensen. Posebno je izdvojio značaj Hrvatskog pristupanja EU u odnosu na susjedne zemlje. Hrvatska pomaže i nastavit će pomagati zemlje okruženja na tom putu, potvrdili su Frano Matušić i Marija Pejčinović Burić. 

Author: Služba za odnose s javnošću