Potpredsjednik Sabora Željko Reiner primio izaslanstvo Zrinske garde Čakovec i Međimurske županije

Zagreb - U povodu obilježavanja spomendana – Dana pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te Dana Međimurske županije potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner primio je izaslanstvo Zrinske garde Čakovec i Međimurske županije. 

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner na početku susreta izrazio je zahvalnost članovima izaslanstva Međimurske županije i Zrinske garde Čakovec na čuvanju tradicije i uspomene na važan povijesni događaj, pogibiju Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana koji su svoje živote dali u borbi za slobodu hrvatskog naroda. -Zemlja koja ima tako bogatu povijest kao Hrvatska obvezna je čuvati svoju tradiciju, naglasio je potpredsjednik Reiner.

Župan Međimurske županije Matija Posavec i zapovjednik Zrinske garde Čakovec Alojzije Sobočanec zahvalili su na prijemu u Hrvatskome saboru koji je prije tri godine donio odluku o proglašenju 30. travnja spomendanom Zrinskih i Frankopana. -Planovi su Međimurske županije da svečanost obilježavanja ovog spomendana obogati novim sadržajima, a ''brand'' Zrinskih i Frankopana još više ojača, rekao je župan Posavec. 

Nakon susreta potpredsjednik Reiner primio je na Trgu sv. Marka prijavak zapovjednika Zrinske garde Čakovec i obavio pregled svečanog postroja garde i povijesnih zastava.
 

Author: Služba za medije