Marija Lugarić sastala se s indijskim veleposlanikom Misrom

Zagreb - Predsjednica Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji i voditeljica Hrvatsko-indijske skupine prijateljstva u Hrvatskome saboru Marija Lugarić održala je radni sastanak s veleposlanikom Indije u RH Rajivom Misrom.

Sugovornici su se složili da su odnosi dviju zemalja vrlo dobri i bez otvorenih pitanja. Voditeljica Hrvatsko-indijske skupine prijateljstva u Hrvatskome saboru Marija Lugarić upoznala je veleposlanika s izborom zastupnika i radom skupine prijateljstva, naglasivši kako ona, u ovom sazivu, ima 18 članova te je to čini jednom od najbrojnijih skupina.

U nastavku sastanka razgovaralo se o predstojećem posjetu izaslanstva Hrvatskoga sabora parlamentu Indije te o modalitetima nastavka suradnje. Zaključeno je kako postoji još prostora za intenziviranje bilateralnih odnosa, posebno na planu gospodarske razmjene. U okviru tog razgovora Marija Lugarić upoznala je veleposlanika s inicijativom da se gospodarstvenicima olakša i ubrza dobivanje viza za Hrvatsku. Veleposlanik je pozdravio tu odluku, rekavši kako će ona sigurno povoljno utjecati na gospodarsku suradnju koja ima velik potencijal.  

Author: Služba za odnose s javnošću