Hrvoje Nekić održao sastanak s predstojnikom Ureda veleposlanstva Litve Deividasom Stankevičiusom

Zagreb – Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Litva Hrvoje Nekić susreo se s predstojnikom Ureda veleposlanstva Republike Litve u Republici Hrvatskoj Daividasom Stankevičiusom.

Uvodno istaknuvši važnost parlamentarne suradnje, Stankevičius je izrazio zadovoljstvo intenzivnom bilateralnom suradnjom dviju zemalja, osobito u vrijeme predsjedanja Litve Vijećem EU-a. Otvoren je Ured veleposlanstva Litve u Hrvatskoj te Ured veleposlanstva Hrvatske u Litvi, što je rezultiralo sastancima na visokoj razini.  -Litva i nadalje želi zadržati i razvijati suradnju, a osobito na području gospodarstva i turizma, rekao je Stankevičius.

Nekić je izrazio uvjerenje kako je ovaj sastanak tek početak dobre međuparlamentarne suradnje te zahvalio Stankevičiusu na bezrezervnoj potpori koju je Litva Hrvatskoj pružala tijekom pristupnih procesa za članstvo u NATO i EU.  Naglasio je kako  su  gospodarstvo, turizam, energetski sektor i povećanje robne razmjene područja na kojima bi dvije države mogle unaprijediti suradnju.
Stankevičius je izrazio spremnost litavske strane za prenošenje iskustava koje je stekla tijekom svog desetogodišnjeg članstva u Uniji i to na svim, za Republiku Hrvatsku zanimljivim područjima. Zaključno je dogovoreno definiranje prioriteta suradnje i razmjene posjeta  međuparlamentarnih skupina prijateljstva.
 

Author: Hrvatsko-litavska međuparlamentarna skupina prijateljstva