Vladimir Bilek primio predsjednika Europske komisije Apimondije Philipa Mccabea

Zagreb - Član Odbora za poljoprivredu Vladimir Bilek primio je predsjednika Europske komisije Apimondije Philipa Mccabea. Na sastanku su sudjelovali i predsjednik Irskog pčelarskog saveza Michael Gleeson, potpredsjednik Pčelarskog saveza profesionalnih pčelara Austrije Wolfgang Pointecker te predstavnik Agencije za poljoprivredno tržište Austrije Wolfgang Messner. 

Sugovornici su razgovarali o mogućnostima za buduću suradnju u okviru pčelarskih djelatnosti u Europskoj uniji. Vladimir Bilek istaknuo je da je u Hrvatskoj registrirano oko 10 000 pčelara, a 6 200 unutar Hrvatskog pčelarskog saveza. Predsjednik Europske komisije Apimondije Philip Mccabe naglasio je da je registracija pčelara najveći problem u većini zemalja Europske unije. 

Razgovaralo se i o položaju pčelarske djelatnosti u Europskoj uniji s naglaskom na plasman pčelarskih proizvoda na tržište, potpore u pčelarstvu i nacionalne pčelarske programe.

Bilo je riječi i o inicijativi Hrvatskog pčelarskog saveza za formiranje koordinacije za lobiranje na razini pčelarskih saveza unutar Europske unije. 
 

Author: Služba za medije