Saborsko izaslanstvo sudjeluje na zasjedanju Parlamentarne skupštine Mediterana

Marseille - Osma plenarna sjednica Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM) i osma sjednica stalnih odbora PAM-a započinje danas u Marseilleu u organizaciji francuske Nacionalne skupštine, a završava u srijedu, 22. siječnja. U radu PAM-a sudjeluje voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Luka Denona i član Jasen Mesić. 

U okviru rada stalnih odbora članovi PAM-a razmatrat će i raspravljati nacrte izvješća i rezolucija Skupštine o prioritetnim pitanjima za mediteransku regiju, koja uključuju krizu u Siriji, mirovni proces na Bliskom istoku, tijek demokratskih reformi na jugu Mediterana, gospodarske i trgovinske odnose, izazove migracija te međukulturalni dijalog. Tijekom plenarne sjednice u srijedu Skupština će usvojiti izvješća i rezolucije o kojima se raspravljalo na sastancima stalnih odbora. Domaćini su zasjedanja predsjednik Nacionalne skupštine Francuske Claude Bartolone i predsjednik Senata Jean-Pierre Bel. 

Parlamentarna skupština Mediterana međunarodna je organizacija koja trenutačno okuplja 27 država članica oko političkih, gospodarskih, kulturnih i drugih pitanja u mediteranskoj regiji. Hrvatski sabor ima stalno izaslanstvo u PAM-u od 2008. godine.
 

Author: Služba za medije/Ured za međunarodne i europske poslove