Šemso Tanković primio zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH Huseina Nanića, predsjednika udruženja "Ugor" Mervana Ramiza i supredsjednika skupštine udruženja "Ugor" Sinana Hujdura

Zagreb - Zastupnik albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u Hrvatskome saboru Šemso Tanković primio je u posjet zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH Huseina Nanića, predsjednika udruženja "Ugor" Mervana Ramiza i supredsjednika skupštine udruženja "Ugor" Sinana Hujdura.

Zastupnik Šemso Tanković rekao je, osvrnuvši se uvodno na posjet predsjednika RH Ive Josipovića Bosni i Hercegovini, da su odnosi dviju zemalja dobili pozitivan zamah. Sugovornici su izrazili nadu da će i ovaj sastanak pridonijeti daljnjem razvoju dobrih odnosa među narodima obiju država.

Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Husein Nanić i predstavnici udruženja "Ugor" upoznali su Šemsu Tankovića s aktivnostima udruženja. Udruženje se primarno bavi problematikom ostvarivanja prava, na temelju radno-pravnog odnosa i mirovinskog osiguranja, bosanskohercegovačkih građana koji su izgubili posao u Hrvatskoj u razdoblju od 1991. do 1995. godine. Procjenjuje se da oko 15 tisuća građana BiH nisu ostvarili ova prava. Zastupnik Šemso Tanković rekao je kako se nada da će dvije države postignuti dogovor te izrazio spremnost da se podrobnije upozna s problemom. Sugovornici su se složili da je obostrana dobra volja najbolji jamac za rješavanje ovog otvorenog pitanja. Sastanak je zaključen dogovorom o daljnjoj suradnji. 

Author: Služba za odnose s javnošću