Miro Kovač sudjelovao na konferenciji parlamentarnih odbora za vanjske poslove

Priština - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač sudjelovao je 20. i 21. veljače 2017. na konferenciji odbora za vanjske poslove parlamenata europskih zemalja održanoj u kosovskoj Skupštini. Skup je bio posvećenoj perspektivama proširenja Europske unije, migrantskoj i izbjegličkoj krizi te borbi protiv terorizma i radikalizma u jugoistočnoj Europi.

Na konferenciji su, osim zastupnika nacionalnih parlamenata sedamnaest europskih država, sudjelovali predsjednik Republike Kosova Hashim Taçi, predsjednik Skupštine Kosova Kadiri Veseli, predsjednik Vlade Republike Kosova Isa Mustafa i nekoliko ministara u Vladi Kosova. Sudionicima konferencije uvodno se obratio predsjednik Skupštine Kosova Veseli Kadiri i pritom istaknuo važnost produbljivanja suradnje na razini parlamenata.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Miro Kovač govorio je o temi borbe protiv terorizma i radikalizma u jugoistočnoj Europi. Naglasio je nužnost suradnje, koordinacije i razmjene informacija između relevantnih institucija i organizacija uključenih u borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala. Posebno je ukazao na važnost jačanja institucija u borbi protiv terorizma kao i na potrebu veće koordinacije između pravosudnih i sigurnosnih institucija.

Author: Odbor za vanjsku politiku