Đurđa Adlešič održala sastanak s veleposlanikom Izraela s temom razminiranja

Zagreb - Zastupnica u Hrvatskom saboru i upraviteljica Zaklade "Hrvatska bez mina" Đurđa Adlešič održala je sastanak s veleposlanikom Države Izrael u Republici Hrvatskoj Yosefom Amranijem.

Na sastanku s veleposlanikom razgovaralo se o mogućoj suradnji i zajedničkim projektima Hrvatske i Izraela na području razminiranja. Zastupnica Adlešič izvijestila je veleposlanika da se Hrvatska kao potpisnica Konvencije iz Ottawe (Ottawa Convention) treba u potpunosti razminirati do 2019.godine, što je vrlo zahtjevan rok. Hrvatska je do sada napravila mnogo na tom području, a očekuju se i daljnji intenzivniji koraci, kazala je Adlešič.

Postoji otvoren prostor i za intenzivniju suradnju u okviru turizma. Hrvatska ima velike potencijale, samo treba aktivnije raditi na promociji svoje zemlje u Izraelu kako bi privukla što više turista, istaknuo je veleposlanik.
Yosef Amrani kazao je da su međusobni posjeti na visokoj političkoj razini vrlo intenzivni između dviju zemalja, što svakako treba pozdraviti, istaknuvši i skori posjet premijerke Jadranke Kosor Izraelu.

Author: Služba za odnose s javnošću