Ivo Josipović primio veleposlanika Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj Ivana Sirakova

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za pravosuđe Hrvatskoga sabora Ivo Josipović primio je u službeni posjet veleposlanika Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj Ivana Sirakova.

Bugarski veleposlanik prenio je srdačne čestitke bugarskog predsjednika Georgi Prvanova Ivi Josipoviću povodom njegovog izbora za predsjednika Republike Hrvatske. Također, veleposlanik Sirakov uručio je Josipoviću pismo čestitku bugarskog predsjednika te mu uputio osobne čestitke na izboru za novog hrvatskog predsjednika. Očekuje se da će na ceremoniji inauguracije biti nazočan bugarski predsjednik, rekao je.

Ivo Josipović zahvalio je na čestitkama i dobrim željama te zaželio da tradicionalno dobri i prijateljski odnosi između Republike Hrvatske i Republike Bugarske postanu još bolji i oplemenjeni novim sadržajima. Istaknuo je da se Hrvatska nalazi u vrlo važnom političkom trenutku kada treba krenuti jačim koracima prema završnici pregovora s Europskom unijom. Na tom putu veoma važna je podrška koju pruža prijateljska Bugarska, dodao je. Kako su politički odnosi između dvije zemlje dobri i bez otvorenih pitanja, potrebno je učiniti dodatne napore na jačem gospodarskom povezivanju, koje je u obostranom interesu, rekao je Ivo Josipović.

Author: Služba za odnose s javnošću