Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivan Bagarić održao niz susreta u Washingtonu

Washington - Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivan Bagarić sudjeluje od 2. do 4. veljače na 59. nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu tijekom kojega je održao niz susreta.

U srijedu, 2. veljače, Ivan Bagarić sudjelovao je u susretima koje je održao ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković sa senatoricom i predsjednicom Pododbora za europska pitanja u Odboru za vanjske odnose Senata Jeanne Shaheen te Danom Burtonom, predsjednikom Pododbora za pitanja Europske unije u Odboru za vanjsku politiku Zastupničkog doma i senatorom hrvatskog podrijetla Markom Begichem.

Pored toga, Ivan Bagarić susreo se s predstavnicima Hrvata iz Hrvatske zajednice u Americi (National Federation of Croatian Americans). Teme razgovora u svim susretima bile su vezane za ulazak Hrvatske u EU. Razgovaralo se, također, o aktualnom političkom stanju u Bosni i Hercegovini pri čemu je rečeno da SAD ponovljeno cijeni konstruktivnu ulogu Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini. 

Nacionalni molitveni doručak u Washingtonu tradicionalna je prigoda na kojoj sudjeluju članovi američkog Kongresa i Senata, predstavnici svjetskih parlamenata i vlada te istaknute osobe iz javnog života. Na nacionalnom molitvenom doručku uvijek je prisutan američki predsjednik.

Author: Odbor za Hrvate izvan RH / Internet redakcija