Potpredsjednik Sabora Josip Friščić primio ukrajinskog veleposlanika Levčenka

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Friščić održao je sastanak s veleposlanikom Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandrom Levčenkom. 

Sugovornici su suglasni da su bilateralni odnosi Ukrajine i Hrvatske vrlo dobri, ali uvijek postoji prostor za intenziviranje odnosa i suradnje na mnogim područjima. Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Friščić upoznao je veleposlanika s trenutačnom fazom pristupnih pregovora s EU, kazavši kako očekuje da će Hrvatska dovršiti pregovore za vrijeme mađarskog predsjedanja Europskom unijom. Potpredsjednik Friščić i veleposlanik Levčenko posebno su se osvrnuli na pregovaračko poglavlje "Poljoprivreda" kao i na modele restrukturiranja tog važnog područja. 

Na sastanku se razgovaralo i o globalnoj ekonomskoj krizi kao i o mogućnostima intenziviranja gospodarske suradnje dviju zemalja koja je do sada bila na vrlo niskoj razini. Razgovaralo se i o aktivnijoj parlamentarnoj suradnji te suradnji hrvatskih županija i ukrajinskih regija.

Veleposlanik Levčenko je u nastavku razgovora izvijestio potpredsjednika Friščića o aktualnoj političkoj situaciji u Ukrajini.

Author: Služba za odnose s javnošću