Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milorad Batinić sudjelovao u obilježavanju Dana Hrvatske obrtničke komore

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milorad Batinić prisustvovao je kao izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Josipa Leke svečanoj akademiji i dodjeli priznanja najistaknutijim obrtnicima te promociji više od 1.400 novih majstora, kojima je u Hrvatskom narodnom kazalištu obilježen Dan Hrvatske obrtničke komore.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec istaknuo je kako obrtnici u Hrvatskoj oduvijek teže udruživanju jer bez suradnje i zajedništva nema napretka, a ulaskom Hrvatske u Europsku uniju - što se ove godine poklopilo s Danom Hrvatske obrtničke komore - i za obrtnike se otvaraju nove mogućnosti.

Ranogajec je posebice apostrofirao nastavak suradnje s javnim sektorom i Vladom u pronalaženju boljih okvira poslovanja i zakonskih rješenja za obrtništvo, jer se jedino tako mogu smanjiti problemi s kojima se susreću hrvatski obrtnici, poput administrativnih zapreka, nelikvidnosti, visokih davanja i nedostupnog kapitala.

Uz potpredsjednika Sabora Batinića i predsjednika saborskog Odbora za gospodarstvo Igora Rađenovića te mnogobrojne obrtnike i partnere iz cijele Hrvatske svečanosti su prisustvovali i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Boris Cota, zatim potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić te ministri poduzetništva i obrta te rada i mirovinskog sustava Gordan Maras i Mirando Mrsić.

Najistaknutijim obrtnicima i ove su godine uručena najviša priznanja i nagrade Hrvatske obrtničke komore "Zlatne ruke", koje je dobilo ukupno devet obrtnika, dok je Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo svoje nagrade "Šegrt Hlapić". 

Author: Ured potpredsjednika Milorada Batinića