Potpredsjednik Sabora Reiner upisao se u knjigu žalosti u povodu odavanja počasti žrtvama terorističkog napada u Manchesteru

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner upisao se danas u knjigu žalosti otvorenu u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu u povodu odavanja počasti žrtvama terorističkog napada u Manchesteru.

"S tugom sam primio vijest o još jednom terorističkom napadu i to na koncertu na kojem se nalazilo toliko mladih, toliko nevinih ljudi. Najoštrije osuđujemo ovaj strašan zločin i građani Republike Hrvatske solidarni su i suosjećaju s vama. Ova tragedija okrutno je ranila Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, ali i sve nas, prijateljske zemlje.

Vrijednosti islama iskonski su miroljubive i potiču uvažavanje drugih i drugačijih. Teroristički čin poput ovoga mora nas ujediniti u zajedničkoj borbi te izgradnji sigurnijeg svijeta utemeljenog na demokratskim vrijednostima.

Uime Hrvatskoga sabora i svoje osobno izražavam duboko žaljenje, osobito obiteljima stradalih, ali i cijelom Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske".

Author: Ured potpredsjednika Sabora