Potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Tonino Picula primio Odbor za međunarodne odnose i europske integracije Skupštine Crne Gore

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Tonino Picula primio je u radni posjet Odbor za međunarodne odnose i europske integracije Skupštine Crne Gore.

Potvrđeno je da su bilateralni odnosi i politički dijalog Crne Gore i Hrvatske vrlo dobri, a očekuje se da će tako biti i u budućnosti. Ukupna suradnja dviju zemalja predstavlja standard koji ostale zemlje u regiji trebaju pratiti te značajno doprinosi i normalizaciji odnosa na jugoistoku Balkana, suglasni su sugovornici.

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i europske integracije Miodrag Vuković rekao je kako Crna Gora podržava Hrvatsku na njenom putu prema EU, a stečena iskustva na tom putu bit će značajna i za Crnu Goru. Parlamentarna suradnja Crne Gore i Hrvatske izrazito je važna, posebice razmjena iskustava parlamentarnih tijela zaduženih za pitanja Europske unije. Krajem sljedeće godine očekuje se datum za otvaranje pregovaračkog procesa s Unijom, istaknuo je Vuković. 

Potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Tonino Picula podržao je strateške ciljeve Crne Gore, pristupanje Europskoj uniji i NATO-u. U nastavku je Picula gostima predstavio dinamiku pregovora Hrvatske s EU, a bilo je riječi i o Sporazumu o arbitraži sa Slovenijom.

Author: Služba za odnose s javnošću