Frano Matušić primio veleposlanika Republike Turske u RH Umura Apaydina

Zagreb - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Frano Matušić primio je u posjet veleposlanika Republike Turske u RH Umura Apaydina.

U kratkom razgovoru sugovornici su naglasili da su bilateralni odnosi dviju zemalja dobri, kao i suradnja u okviru Parlamentarne skupštine Vijeća Europe. Središnja tema razgovora bili su predstojeći izbori za predsjednika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe. Sugovornici su se složili kako je potrebno poštivati dugu tradiciju ove institucije te aktivno promovirati njezine osnovne zadaće - razvoj demokracije i zaštitu ljudskih prava. Većina aktivnosti usmjerena je na jačanje funkcioniranja pravnih sustava, slobode medija, prosvjete, kulture, zaštite okoliša i demokracije na lokalnoj razini.

Veleposlanik Republike Turske Umur Apaydin također je upoznao zastupnika s aktualnom političkom situacijom u Turskoj. Frano Matušić je rekao da se nada da će Hrvatska uskoro riješiti granični spor sa Slovenijom te da će nastaviti s radom na zaključivanju pregovora s EU.

Author: Služba za odnose s javnošću