Voditelj Hrvatsko-iranske skupine prijateljstva Šemso Tanković primio Odbor za kulturu iranskog parlamenta

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-iranske skupine prijateljstva Šemso Tanković primio je u posjet Odbor za kulturu parlamenta Islamske Republike Iran. 

Zastupnik Šemso Tanković predstavio je rad parlamentarne Hrvatsko-iranske skupine prijateljstva i sustav predstavljanja nacionalnih manjina u Hrvatskome saboru. Članovi Odbora za kulturu Islamske Republike Iran izdvojili su vrlo dobre odnose hrvatske vlasti s pripadnicima muslimanske vjere koji žive na teritoriju RH. Naglasili su kako se nadaju da će i ovaj susret doprinijeti razvoju suradnje između dva naroda. Sugovornici su se posebno osvrnuli na rad Kulturnog centra koji djeluje pri veleposlanstvu Islamske Republike Iran u Hrvatskoj, a koji ima značajnu ulogu u organizaciji kulturnih projekata. Hrvatski sabor, naglasili su gosti, najbolje je mjesto za uspostavljanje dijaloga i suradnje, a kultura je najbolji medij za povezivanje i učenje o toleranciji i suživotu. 

Šemso Tanković upoznao je goste s aktualnim pitanjima hrvatske vanjske politike - razrješavanjem graničnog pitanja sa Slovenijom i dovršavanjem pregovora za pristupanje EU. Hrvatsko-iranska skupina prijateljstva u veljači sljedeće godine dolazi u posjet iranskom parlamentu, što je znak dobre suradnje i pozitivnog razvoja bilateralnih odnosa, zaključeno je.

Author: Služba za odnose s javnošću