Predsjedniku Hrvatskoga sabora Jandrokoviću uručen fenjer s Betlehemskim svjetlom mira

Zagreb – Nakon što su jučer Betlehemsko svjetlo mira donijeli u zagrebačku katedralu, članovi Saveza izviđača Hrvatske u ponedjeljak su u Hrvatskome saboru fenjer s Betlehemskim svjetlom mira uručili predsjedniku Hrvatskoga sabora Gordanu Jandrokoviću.

Predajući fenjer predsjedniku Sabora, predstavnica Saveza izviđača Hrvatske rekla je kako Betlehemsko svjetlo mira i ljubavi donose u Hrvatski sabor kako bi ono svijetlilo u srcima svih saborskih zastupnika i zaposlenika.

- Od srca vam zahvaljujem uime zastupnica i zastupnika i svoje osobno ime i drago mi je što nastavljamo ovu dugu tradiciju dolaska Betlehemskog svjetla mira u Hrvatski sabor, rekao je Jandroković.

Predsjednik Sabora zahvalio je izviđačima na svim aktivnostima koje provode, a posebno donošenju Betlehemskog svjetla mira u Hrvatsku čime božićno vrijeme čine još ljepšim. - Ovo svjetlo je svjetlo nade, ljubavi, vjere, prijateljstva, zajedništva, solidarnosti i nadam se da će ono pomoći svima nama koji obavljamo odgovoran posao da ga radimo u duhu međusobnog uvažavanja, tolerancije i prihvaćanja različitosti, zaključio je Jandroković.

Ideja prenošenja Betlehemskog svjetla mira prerasla je u veliku međunarodnu izviđačku aktivnost, a započeta je u Austriji 1986. godine. Hrvatski ga izviđači od 1992. godine iz Beča donose u zagrebačku katedralu odakle potom putuje u brojne župe gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Author: Služba za medije