Predsjednik Sabora Jandroković sastao se s Mađarsko-hrvatskom parlamentarnom skupinom prijateljstva Nacionalne skupštine Mađarske

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je sastanak s izaslanstvom Mađarsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva Nacionalne skupštine Mađarske, na čelu s predsjednikom skupine Mátyásom Firtlom.

Uvodno je izraženo zadovoljstvo što je, nakon poziva upućenog tijekom njegova prvoga službenog inozemnog posjeta kao predsjednika Hrvatskoga sabora Mađarskoj, došlo vrlo brzo do konkretizacije posjeta Mađarsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskome saboru.

Istaknuto je da će i ovaj posjet dati dodatan poticaj za razvoj i jačanje tradicionalno dobrih, ali i vrlo sadržajnih odnosa Hrvatske i Mađarske te doprinijeti daljnjem jačanju pozitivne dobrosusjedske atmosfere u odnosima dviju zemalja. U tom smislu, pozdravljen je i susret dvojice premijera krajem studenoga u Budimpešti.

Zaključno, sugovornici su se složili da postoje mnoge mogućnosti za daljnju blisku suradnju, posebno na području energetike i europskih poslova.

Author: Ured predsjednika Sabora