Predsjednik Sabora Božo Petrov primio u nastupni posjet veleposlanicu Alžira Faridu Aiouaze

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je danas u nastupni posjet veleposlanicu Alžira Faridu Aiouaze.

U uvodnom dijelu susreta veleposlanica Alžira Farida Aiouaze i predsjednik Sabora Božo Petrov bilateralne odnose dviju zemalja ocijenili su dobrima i prijateljskima. Suradnju Alžira i Hrvatske u području gospodarstva potrebno je intenzivirati na obostranu korist, suglasni su sugovornici.

Jačem povezivanju Hrvatske i Alžira svakako može doprinijeti i intenzivnija parlamentarna suradnja, posebice na razini skupina prijateljstva, slažu se Aiouaze i Petrov.

Razgovaralo se i o političkoj situaciji te sigurnosnim izazovima na području sjeverne Afrike. Alžir ulaže velike napore u borbu protiv terorizma te predstavlja značajan sigurnosni čimbenik u regiji sjeverne Afrike, kazala je veleposlanica Aiouaze. 

Alžir ima značajna iskustva u kontinuiranoj borbi protiv terorizma, a ona mogu biti od velike koristi kako za Hrvatsku tako i regiju jugoistočne Europe, kazao je predsjednik Sabora Petrov.

Author: Služba za medije