Predsjednik Sabora Petrov primio veleposlanicu SAD-a Valls Noyes

Zagreb - Suradnja u okviru NATO-a te jačanje bilateralne suradnje, posebno na području energetike, bile su središnje teme razgovora predsjednika Hrvatskoga sabora Bože Petrova i veleposlanice SAD-a u Hrvatskoj Juliete Valls Noyes tijekom njezinoga nastupnog posjeta.

Predsjednik Sabora Petrov i veleposlanica Valls Noyes  potvrdili su dobre partnerske odnose dviju zemalja, pri čemu je američka veleposlanica zahvalila na potvrđivanju protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u Hrvatskome saboru te na odluci o sudjelovanju pripadnika hrvatskih oružanih snaga u misiji potpore miru „Resolute support“ u Afganistanu.  – Suradnja sa SAD-om važna je i za Europu i za Hrvatsku, posebno u kontekstu stabilizacije cijele regije jugoistoka Europe, istaknuo je predsjednik Sabora Petrov.

Petrov i Valls Noyses razgovarali su i o važnosti energetskih projekata EU-a u kojima bi i Hrvatska mogla imati svoju ulogu kao dio energetskog rješenja za regiju izgradnjom plutajućeg LNG terminala. - U ovome projektu i američke tvrtke vide mogućnost svojeg angažmana, kazala je Valls Noyes.

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o prioritetima nove hrvatske Vlade te o situaciji u hrvatskome susjedstvu.

Author: Služba za medije