Predsjednik Sabora Petrov primio veleposlanika Čilea Juana Luisa Nila Valledora

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u četvrtak u nastupni posjet veleposlanika Čilea Juana Luisa Nila Valledora. Predsjednik Sabora uvodno je potvrdio dobre i prijateljske odnose Čilea i Hrvatske, dodavši kako postoji značajan potencijal za gospodarsku suradnju.

Veleposlanik Čilea Juan Luis Nilo Valledor istaknuo je kako je Čile izrazito zainteresiran za suradnju s Hrvatskom na različitim područjima, a posebice u području ekonomske razmjene. Za aktiviranje ekonomske suradnje dviju zemalja ključni je preduvjet intenzivnije povezivanje na razinama različitih političkih institucija, suglasni su sugovornici. Predsjednik Petrov potvrdio je kako Vlada RH intenzivno radi na poboljšanju poduzetničke klime u Hrvatskoj kako bi se olakšalo poslovanje, kako stranim ulagačima tako i domaćim.

Skupine prijateljstva dvaju parlamenata, hrvatska iseljenička zajednica u Čileu, suradnja sveučilišta, samo su neke od poveznica za ostvarivanje zajedničkih interesa, slažu se veleposlanik Čilea i predsjednik Sabora. Hrvatska dijaspora u Čileu jedna je od najbrojnijih u južnoj Americi i vrlo je važna za povezivanje dviju zemalja, istaknuo je veleposlanik Juan Luis Nilo Valledor.

Bilo je riječi i o pripremama za skup hrvatske dijaspore iz cijele Južne Amerike koji bi se trebao održati krajem 2017. u Santiagu.

Author: Služba za medije