Predsjednik Sabora Božo Petrov: Hrvatska i Crna Gora primjer dobre suradnje

Zagreb – U prigodi potvrđivanja Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov sastao se u petak s predsjednikom crnogorske Skupštine Ivanom Brajovićem, koji je nazočio ratifikaciji Protokola u Sabornici.

-Hrvatska u potpunosti podupire Crnu Goru na njenom putu u euroatlantske integracije, kazao je Petrov te dodao kako Hrvatska i Crna Gora mogu biti primjer dobre suradnje u očuvanju stabilnosti na području Jugoistočne Europe.

-Hrvatska je četrnaesta zemlja koja je ratificirala Protokol i očekujemo da će se postupci ratifikacije u preostalim državama dovršiti do travnja ili svibnja 2017. godine, rekao je Brajović zahvalivši Hrvatskoj na potpori i brzini realizacije ratifikacije. -NATO ne predstavlja isključivo sigurnosno-obrambeni štit, nego i štit civilizacijskih vrijednosti na kojima će Crna Gora nastaviti ustrajati, dodao je Brajović.

Na sastanku se razgovaralo i o produbljivanju međuparlamentarne suradnje, osobito u pogledu razmjene iskustava u pregovorima za pristupanje u članstvo Europske unije, gospodarskoj suradnji, suradnji u okviru Jadransko-jonske inicijative te o nastavku politike poštivanja manjinskih prava.

–Vodimo računa o uključivanju hrvatske, ali i svih drugih manjinskih naroda u politički život Crne Gore. Stoga nam je drago što će hrvatska manjina i u novom sazivu Skupštine Crne Gore imati svog zastupnika, zaključio je Brajović koji je nakon parlamentarnih izbora, provedenih u listopadu, u četvrtak izabran za novog predsjednika Skupštine Crne Gore.

Author: Služba za medije